Две катастрофи през почивните дни в областта,пострадалите са двама

Две са пътнотранспортните произшествия на територията на област Кърджали през последните три дни с двама леко пострадали. На 28 юни около 19 часа в Кърджали след нарушена дистанция „Фолксваген“, управляван от 60-годишен, блъснал движещ се пред него „Фолксваген“. 55-годишен пътник в един от автомобилите бил прегледан от екип на спешни медици  и освободен. Направените тестове за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Същия ден около 10 часа в село Бенковски „Мазда“ с 44-годишен водач ударил движещ се пред него лек автомобил „Мазда“, който ускорил движението си и се блъснал в прикачено ремарке на „Деу“, след което последвал удар в спрял товарен „Ивеко“. 53-годишна пътничка е била прегледана от спешни медици и освободена. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Разследване за нанесени щети на лек автомобил „Нисан“ е започнато в РУ-Кърджали. На 28 юни срещу 29 юни на паркинг в града били счупени стъклата на двете врати, стоп и броня на паркираната кола. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Полицията издирва извършителя на деянието.

2985 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта през месец юни с цел подобряване на обстановката по безопасността на движение, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими. Констатираните нарушения са 1377, от които 369 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 129 акта и 835 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини