Национален воден поход по поречието на Марица посреща участници от цяла България

Изображение 1 от 2
    Национален воден поход по Марица ще се проведе идната седмица, 6 юли. За 11 поред година той се организира по един от най-живописните участъци от реката, като изминат ще бъде 27-километров участък. За втора година към тях ще се присъедини и кметът на Община Димитровград Иво Димов.
     
    Националният воден поход се провежда в началото на лятото. Така в дните до 7 юли, включително, димитровградското село Райново ще посрещне любители на водните спортове от цялата страна. До момента участие в регатата са потвърдили клубове от София, Варна, Плевен, Хасково и Пловдив, както и индивидуални участници.
    Походът има за цел запознаване с природните забележителности по поречието на Марица. А също така цели популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите го. В похода могат да участват организирани клубове или самостоятелни участници с добра физическа и техническа подготовка.
    Очаква се тазгодишният клубен шампион на България - Спортен клуб по борба Димитровград, ще демонстрира народни борби за всички участници и гости на събитието. Наградата за най-добрия е шиле от породата „Вакла маришка овца“. Паралелно с това приготвен по стара рецепта, характерна за региона, ще бъде овчи курбан за всички присъстващи.
    Походът се провежда със следния график на движение:  
        
        5 юли – пристигане в сборния пункт, кратък инструктаж. Преход до
     
        с.Райново  
        
    – 20 км.  
        
        6 юли – кратък инструктаж, преход
     
        с.Райново  
        
    – моста на магистрала Тракия
     
        гр.Харманли  
        
    – 27 км.  
        
        7 юли – кратък инструктаж, преход
     
        гр.Харманли  
        
    – гр. Любимец – 23 км., закриване на похода.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини