Ген. Атанасов при Радев: Защо снайперисти са в къщата на Борисов - какво става?

Имам един въпрос, който е много сериозен. И моля тук, ако има някаква информация, защото това е важно за развитието на целия политически процес. В публичното пространство преди няколко дни се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов, започна с въпрос към президеднта ген. Атанас Атанасов.

Това притеснява страшно много хора. Аз съм залят от телефонни обаждания и то от неслучайни хора. Тъй като тези мерки се вземат от една комисия, където поне двама от членовете са хора, назначени от вас (президентът – бел.ред.), аз не знам дали сте информиран“,  допълни шефът  на ДСБ на консултациите с ПП-ДБ при президента преди връчването на първия проучвателен мандат на ГЕРБ.

 

Той подчерта, че ако в навечерието на съставяне на правителство „има някаква висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата“.


Атанасов призова Радев, ако има информация, да я сподели публично, а държавният глава отговори:


По принцип имам информация, когато има по-голям риск в средата за сигурност. Но аз мисля, че конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, не бива да става публична информация. Това е мой принцип, но, да, ще говоря със службите за сигурност, за да изисквам съответната информация, за която вие споделихте, отговори президентът.


Радев обеща да изиска такава информация.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини