БЧК и РЗИ с безплатни скринингови изследвания за хепатит Б и С, ХИВ, кръвна захар и сифилис

Изображение 1 от 2

    Във връзка с реализирането на съпътстващи мерки по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд +, Български Червен кръст – Кърджали, съвместно с РЗИ организират безплатни скринингови изследвания с бързи тестове за хепатит Б и С, сифилис и ХИВ и кръвна захар. Така социално уязвими хора получават индивидуално ориентирани към техните нужди и проблеми консултации и услуги, за да се намери най-правилният път за повишаване качеството им на живот.

    От БЧК напомнят, че от днес 24-ти юни до 28-ми юни тази година бенефициентите по Програмата и всички желаещи жители на област Кърджали могат да се тестуват напълно безплатно в изнесената пред Временния пункт- Кърджали шатра на БЧК , всеки работен ден от 9 до 11 часа, където ги очакват медицинските специалисти от РЗИ Кърджали.

    От днес също така в пункта на БЧК в Кърджали стартира раздаването на хигиенни материали и хранителни продукти от втория транш по програмата за бенефициентите от града. Потребителите от населените места в общината получиха своите продукти по-рано този месец.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини