Отбелязваме Международния ден на йогата,в Кърджали гостува Константин Драгов

Изображение 1 от 3

    Международен ден на йогата се чества в София и над 40 други

    наши градове и села. В Кърджали на 27 юни гостува

    Константин Драгов с йогистки практики

    Техниките на дишането са ключът към здравето и щастието на хората.

    На 23 юни ще се проведе Десетото юбилейно честване на МД на йога в София от 10.00 ч. до 18.00 ч. в Националния дворец на културата, пл. „България”- № 1, в зали 8 и 9.

    Ще бъдат изнесени беседи, ще се дадат практики. Ще се засегнат темите за интелигентността в йога, как да бъдем себе си, за крия йога и самадхи, за Бхакти йогата в съвременния свят, за Кундалини йога, за лечебните медитации, за връзките между фината енергийна система и възникването на заболяванията при човека, за онкологичните заболявания през призмата на Йога и Аюрведа и др.

    По препоръка на Министър-председателя на Индия през 2014 г. Общото събрание на ООН единодушно прие датата 21 юни за Международен ден на йога, заради нейното безспорно благотворно влияние върху физическото, умственото и духовното здраве на човека. От 2015 г. целият свят започна да празнува организирано този празник.

    По инициатива на Посланика на Индия в България през 2015 г. беше създаден Организационен комитет за честване на МДЙ, в който участват представителите на най-големите школи и йога-организации в страната ни. Вече десета година МДЙ се чества организирано и споделено в София и над 40 други градове и села в България.

    На 27 юни, от 18.30 ч. в хотел „Меаца”, зала „Алайла” ще гостува Константин Драгов, национален координатор и първи български инструктор към международната организация "Изкуството да живееш". Неин създател и ръководител досега е Шри-шри Рави Шанкар, който казва, че само сърцето може да говори и чува, това, което е истина. Любовта пък е да виждаме Бог в човека до нас, а медитацията е да виждаме Бог в себе си. Номиниран е за Нобелова награда за мир. Организацията има клонове в над 150 държави и няколко милиона членове по целия свят.

    Йога-инструкторът към нейни български клон К. Драгов ще занимава присъстващите със „Силата на дишането”. Константин и неговата съпруга Сана са лектори към „Изкуството да живееш” и твърдят, че техниките на дишането са ключът към здравето и щастието на хората.

    Телефон за връзка: 089 225 4473.

    ВХОД: БЕЗПЛАТЕН!

    Лили Петрова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини