Абитуриенти в тоги получиха дипломите си в “Славейков”


104 абитуриенти от СУ “Петко Рачов Славейков”, облечени в тоги, присъстваха снощи на традиционното изискано тържество за официалното връчване на дипломите им за средно образование.
За организацията на събитието се погрижи екипът класни ръководители Димитър Димов, Пепа Тодорова, Антоанета Кръстева и Ваня Димитрова. 
За четири паралелки славейковци това бе последното училищно събитие. Директорът Милко Багдасаров се обърна към тях като към свои деца и ги увери, че в този състав ще се събират много повече, отколкото с бъдещите си колеги в университетите. “Важното е да запазите отношението си един към друг и аз съм сигурен, че това, което получавате сега като диплома, ще тежи много повече от всичко друго, защото това, което всички вие 12 години сте имали заедно и сте усещали помежду си, се нарича шампионският дух на СУ “Петко Рачов Славейков”.” След пожеланието “На добър час!” Багдасаров връчи дипломите, като започна от отличниците, които получиха и плакети. Първа на сцената излезе първенецът на випуска с пълен отличен успех и безброй заслуги за издигане престижа на училището. 
След като всички зрелостници получиха своите дипломи, отново Мелвин прочете клетвата, а всички останали повтаряха след нея. Последва обща снимка на сцената и традиционното хвърляне на шапките.
В двора на училището възпитаниците на ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров”, водени от Георги Гарабедян, поднесоха изискан коктейл за абитуриентите, техните учители, близки и гости.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини