150 зрелостници от ЕГ „Христо Ботев“ получиха дипломите си

Всяка година един от най-специалните моменти, изпълнени едновременно с много усмивки и малко тъга, е дипломирането на учениците от 12 клас.

В прохладното утро на 20 юни зрелостниците наЕзиковата гимназия „Христо Ботев“ започнаха да се събират във вътрешния двор на училището, потънал в зеленина и озарен от младостта, красотата и елегантността  на завършилите дванадесетокласници. На фона на приятната музика, озвучила двора на гимназията, те бяха посрещнати от своите класни ръководители, които споделиха радостта и гордостта си от постигнатите резултати на учениците на държавните зрелостни изпити.

В началото на тържествената церемония директорът на гимназията - г-жа Даниела Павлова, благодари на зрелостниците за отдадеността и упоритостта им през целия период на обучението и ги поздрави за постигнатите високи резултати на държавните зрелостни изпити. Пожела им да постигат мечтите си и  да преодоляват смело и решително всички предизвикателства, пред които ще се изправят. Тя изрази увереността си, че със знанията и уменията, които са усвоили в гимназията, ще могат уверено да продължат по пътя на познанието и да достигнат до още по-далечни хоризонти. Г-жа Павлова  призова зрелостниците  да бъдат вдъхновени и достойниботевци  и никога да не забравят своята гимназия, гимназия  с традиции за ученици с бъдеще.

Церемонията продължи с тържественото връчване на дипломите от директора на гимназията, снимки на този знаков момент в живота на всеки млад човек  по пътя на духовното израстване и безкрайните възможности.

Преди да се сбогуват окончателно със своето училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, всички зрелостници от випуск 2024 заедно с класните си ръководители и учителите  се събраха за обща снимка, която да запамети принадлежността им към голямото духовно семейство на гимназията.

ЧЕСТИТО  ДИПЛОМИРАНЕ, СКЪПИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА!

Светът има нужда от вашата енергия и талант! Вярваме в способностите и знанията ви!

Успех по пътя на новите предизвикателства пред вас, ботевци завинаги!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини