„Дни на приятелството“ ще се проведат в Кърджали от 13 юли до 15 юли 2024 г

За първи път в Кърджали ще се проведат „Дни на приятелството“. В рамките на три дни – от 13.017 до 15.07, 2024 година жителите и гостите на града край Арда ще могат да се насладят на богата програма.

Стартът на „Дни на приятелството“ ще бъде даден на 13 юли от 9.00 часа с масов лекоатлетически крос, с начална точка – Паметника на Васил Левски.

Всички любители на спорта в града, независимо от възрастта, могат да вземат участие в надпреварата.

Община Кърджали обещава много емоции за всички участници  в спортното мероприятие. Всеки един от тях ще получи тениска и медал за участие.

Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Кърджали г-н Ерол Мюмюн.

Лекоатлетическият крос е и по повод 100 години лека атлетика в България.

Заявки за участие се приемат чрез e-mail: pahmed@kardjali.bg; ali1701@abv.bg.

Крайният срок за записване е до 01.07.2024 г.

Допълнителна информация може да получите: Община Кърджали, Отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм” на тел. 67385.

В първия ден от „Дните на приятелството“  - 13 юли -  Община Кърджали ви кани да се присъедините и към пътуващия фестивал на храната и изкуствата ,,Вкус Фест“, организиран от НЧ ,, Обединение 1913“ град Кърджали, съвместно с община Кърджали. Пътуващият фестивал е създаден по проект „Етнокултурни маршрути“ на НЧ ,, Обединение“ Кърджали, финансиран от Национален фонд ,,Култура“ по програма ,,Любителско Творчество“ през 2023 г. и е включен в Културния календар на Община Кърджали.

,,Вкус Фест“ ще се проведе на 13.07.2024 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч., в Градската градина. Във фестивала може да участвате с:

- домашно приготвено ястие /от тестени изделия до десерти/.

- музикално-танцови изпълнения.

- произведения на приложното изкуство.

За да участвате в това кулинарно, и не само, предизвикателство трябва предварително да се запишете. Срокът е до 5 юли 2024 г. За записване и допълнителна информация: Канария Мехмед - ст. експерт в отдел ОКМДСТ община Кърджали, тел. за връзка: 0877337989 и Камелия Чолакова - секретар на НЧ ,, Обединение 1993“ Кърджали, тел. за връзка: 0892602696.

Първият ден на събитието ще приключи с концерт на гръцкия изпълнител Андрес, който ще пее за жителите и гостите на града на Арена „Спартак“ от 21.00 часа.

Вторият ден от „Дни на приятелството“ -14 юли – е посветен на спортни прояви и ретро автомобили.

Програмата започва от 10.00 часа с Шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора.

От 11.00 часа на 14 юли Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад. Той ще се проведе на пешеходната зона между сградата на общинска администрация и Централна поща. Очаква се в него да се включат над 50 возила от цялата страна. Организатори са Община Кърджали и  Авто мото ретро клуб Кърджали. Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

Предвидени са награди – Купа на Кмета на Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

На 14.07.2024 г. от 18.00 ч. пред сградата на Общинска администрация – Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой 2024 г., което е част от национална кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта, Спортната асоциация на МВР под мотото "Силните срещу дрогата" със съдействието на Община Кърджали и Българската федерация на силовите атлети „Айрън Мен". В Държавното първенство 2024 г. ще вземат участие най-добрите български атлети, като състезанието ще протече при невиждана конкуренция и ще се превърне в едно неповторимо спортно шоу. Спортното събитие обещава да вдигне адреналина със зрелищни изпълнения, тъй като се използват истински обекти - камиони, камъни, гуми. тръби и др. Всички уреди са с гумирани повърхности, използват се и гумирани настилки, за да не се допусне увреждане на терена.

Последният  - трети ден от „Дни на приятелството“ е посветен на една от най-обичаните български певици  - Белослава.

Концертът на изпълнителката, позната с топлия си и кадифен глас, ще бъде на15 юли от 21.00 часа в двора на Регионалния исторически музей.

Това съобщиха от Община Кърджали.           

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини