„Родопски багри“ нарисуваха Кайра и Нилда и получиха отличия

Кайра и Нилда от СУ „Петко Рачов Славейков“ получиха наградите си от 10-ия областен конкурс „Родопски багри“.

В категория „Училища“ в първа възрастова групана върха са две малки талантливи художнички от 4в клас, които се трудят неуморно в клуб „Палитра“ с ръководител Айлин Тасим – учител по изобразително изкуство. Първо място завоюва Кайра Колаклъ, а второ - Нилда Бекир

Конкурсът се организира от Община Кърджали, Общински детски комплекс, Регионалното управление на образованието и СУ “Вл.Димитров – Майстора“.

Ученичките на „Славейков“ са наградени в Десетияюбилеен Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на известния художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими.

Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими сред децата, да открива и популяризира детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да предостави възможност за творческа изява на младите художници.

Тази година в конкурса „Родопски багри“ участваха 219 рисунки от 20 училища и школи в областта. Жури в състав – Пенка Атанасова, Емил Пенчев и Десислава Емилиянова определиха победителите в конкурса, а наградените рисунки са подредени в изложба.

Златка Пеньова, директор на ОДК, откри изложбата с думите, че този конкурс е много специален, защото е посветен на именития кърджалийски художник, на магичните Родопи и на невероятните хора, които живеят в тази планина.

Славейковските художнички получиха наградите си с малко закъснение, тъй като в деня на официалното награждаване бяха на екскурзия послучай завършването на начален етап на образование. Обещават, че и в пети клас, наред с всички предизвикателства на прогимназията, ще продължават да рисуват.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини