Оцеляване на ръба: Хуманитарната криза в Африка достига критични нива

ООН съобщава, че около 117 милиона души по света са били принудително разселени през 2023 г.

ООН съобщава, че около 117 милиона души по света са били принудително разселени през 2023 г. Ян Егеланд, ръководител на Норвежкия съвет за бежанците, заявява, че пълното пренебрегване на тези хора се е превърнало в новото нормално, предава Voice of America. По данни на организацията в Буркина Фано повече от 2 милиона души са разселени.

Фатимата Писарко е майка на девет деца. Тя бяга от северните части на Буркина Фасо преди пет години. Днес, Фатима споделя, че подкрепата спрямо хора като нея значително е намаляла.

Кириън Донъли от Интернационалния спасителен комитет казва за VOA, че въпреки увеличаването на хуманитарната помощ, все повече хора се нуждаят от такава. Той обаче допълва, че не вижда да се вземат никакви решения и да се правят реални инвестиции за решаването на този проблем.

Директорът на Норвежкия съвет за бежанците в Судан Нил Картър посочва, че ситуацията е изключително тежка, а финансирането крайно недостатъчно.

А през това време Писарко се надява скоро конфликтът в Буркина Фасо да бъде прекратен, за да може тя и семейството ѝ, а и всички бежанци, да се върнат у дома, допълват от VOA.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини