Тодор Ташев е заличен от листата с общински съветници на ПП-ДБ заради разлъка

Тодор Ташев, който бе втори в листата за общински съветници на „Продължаваме промяната - Демократична България“, е подал заявление, че желае да бъде премахнат от листата тази сутрин.

На свое заседание в късния следобед Общинската избирателна комисия е решила да уважи желанието му вече да не бъде кандидат за местния парламент на Хасково. Това става ясно от решението на ОИК-Хасково. 

За Haskovo.net Тодор Ташев заяви, че решението му е лично. Като причина той посочи разпределението на членовете на секционните избирателни комисии. „Не успях да защитя нашите представители в СИК“, допълни той. Ташев обясни, че между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е имало договорка за квотите на членовете на СИК за всяка една от формациите. Последните искания са били тези на ДБ да бъдат ограничени. „Няма скандал между ПП и ДБ в Хасково, има само разлъка между мен и „Продължаваме промяната“, допълни още Ташев. 

От „Продължаваме промяната“ разпространиха позиция до медиите във връзка с казуса с Тодор Ташев. „В действителност има официално коалиционно споразумение, договорено на национално ниво и подписано от местните представители на ПП-ДБ в лицето на Катя Панева и Лозко Лозев, за разпределението на членовете на СИК за местния вот. Към днешна дата няма подадени замени в ОИК – Хасково на членове на СИК от квотата на коалицията. Нека напомним, обаче, че членовете на секционните избирателни комисии са там за да гарантират честното провеждане на изборите, а не за да подкрепят преференциално определен партиен номер.", казват от ПП.

„Най-голямата мечта на ДПС-ГЕРБ е ПП-ДБ да се разцепи. Опитаха абсолютно всичко да го сторят на национално ниво с всевъзможни нови партии и коалиции, които да разпилеят демократичния вот. „Промени Хасково“ няма да спре да брани както националния, така и общинския интерес на гражданите, които искат истинска Промяна“, допълват още от хасковската структура. Те посочват, че категорично отказват да влизат в дребнави, махленски свади, клюки и лъжи за постове, позиции и накърнено его. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пп
    ПП Хасково
    20 -2
    09:15, 16 юни 2024
    И 1 човек ще ви е много ако вкарате.
    Щом и Ташев успяхте да изгодните - значи много ви бива.
  • 2
    Пп
    ППщъДъБа
    15 -2
    12:03, 16 юни 2024
    Ние няма да се коалираме с ГЕРБ ние ще изчегъртаме мафията ние няма да пием мазно кафе със г-н Пеевски.Ние сме срам за България
  • 3
    Жи
    Жив зян
    11 -1
    12:41, 16 юни 2024
    Изгонихте от ДСБ Красен и Янев, от листата. Пашов се скри сам.От ДБ няма никой. Защо се казвате ппдб не е ясно.
    Пишете се партията на Недев, поне да знаем кой представлявате!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини