Алиса жъне почитатели. Гони рекорд по приходи

През първия ден от появата си на големия екран филмът "Алиса в страната на чудесата" на Тим Бъртън е донесъл на създателите си 41 милиона долара от продажбата на билети в Северна Америка, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според специалистите лентата може да постави рекорд по приходи през премиерния уикенд за месец март. Очаква се филмът на "Дисни" да донесе 100 милиона долара.

Досегашното най-добро постижение за месеца е на "300", донесъл през 2007 г. на създателите си 70,9 милиона долара през премиерния си уикенд в Северна Америка.

Триизмерният филм "Алиса в страната на чудесата" е вдъхновен от класическата история на Луис Карол за момиченцето, което се впуска във вълнуващо приключение. В лентата на Тим Бъртън порасналата 19-годишна Алиса отново попада в чудния свят през заешката дупка.

В лентата играят звезди като Джони Деп, който изпълнява ролята на Лудия шапкар, Хелена Бонам Картър - дългогодишната партньорка на режисьора, се превъплъщава в образа на Червената кралица, а Ан Хатауей в ролята на Бялата кралица.

В ролята на Алиса е австралийската дебютантка Миа Уасиковска. От 5 март филмът на Тим Бъртън се излъчва в над 40 страни по света, сред които и в България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини