Осигуряват помощни средства на хора с трайни увреждания по проект

АГЕНЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ обяви процедура за подбор на кандидати за осигуряване на високотехнологични помощни средства по проект. В приложение 5 списък за помощните средства могат да се възползват всички хора с увреждания освиделтвени с ТЕЛК И НЕЛК. Срока на подаване на заявления е до 17.07.2024г.

Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на ОС на Съюза на инвалидите Шенай Бекир.Реализира се проект „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, финансиран по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз.

Общата цел на проекта е насочена към насърчаване на дейностите по осигуряване на лична мобилност и достъпност за хора с трайни увреждания за тяхното социално приобщаване, като се отчитат и специфичните им потребности. Общата цел ще бъде постигната чрез предоставянето на високотехнологични помощни средства за подобряване на социално-икономическия статус, активността за социално приобщаване и създаване на по-добри възможности на хората с трайни увреждания за водене на независим начин на живот,подчерта Шенай Бекир.

Очакван резултат по проекта: осигурена финансова подкрепа за около 3 300 лица с трайни увреждания.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини