Жегите настанаха, първите басейни в Кърджалийско вече работят

 Летните жеги настанаха и първите басейни в Кърджалийско работят. Вече са отворени басейните на комплекс „Перперикон”;  на хотелите „Главатарски хан”;”Рока” и „Утопия” и в Ардино и Стремци.Общо на територията на областта се очаква да отворят врати 36 басейна.Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.Той посочи,че за басейните над 300 кв.м.се изисква задължително спасител и екип за първа помощ.Мястото за спасител трябва да бъде обозначено.За по малките басейни се изисква поставянето на табела,указваща,че деца под 12 години не се допускат без придружител.

 Регионалната здравна инспекция извършва мониторинг на басейните през летните месеци.През юни,юли и август се вземат регулярно проби от водата.Това става на 14 дни.Изследват се микробиологични и химични показатели.

 Край Кърджали са обособени три зони за къпане-2 на яз.”Кърджали” и 1 на яз.”Студен кладенец”.Поставени са информационни табели,че къпането е забранено,поради липса на спасители.Има график за почистване от замърсяване.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини