Магдалена Гигова с наградата на името на Максим Минчев,сред първите поздравили я е и кърджалиецът Недко Тодоров

    В зала „МаксиМ“ на БТА в София беше връчена новоучредената Награда на ABUJET на името на Максим Минчев. Първи неин носител е  журналистката Магдалена Гигова,  член на най-голямата неправителствена организация на пишещите за туризъм, Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма (Bulgarian Association of Journalists and Travel Writers).

    Призът беше връчен от генералния секретар на ABUJET и член на Изпълнителното бюро на Световната федерация на пишещите за туризъм (FIJET) Пламен Старев в присъствието на много официални гости, интелектуалци, представители на българската култура и туризъм, писатели, журналисти и приятели на Максим Минчев.От Кърджали на събитието присъства съучредителят на Атлантическия клуб в България Недко Тодоров.Дългогодишно познанство го свързва с Максим Минчев.Според Тодоров Кърджали винаги е бил в сърцето на Максим Минчев.Кърджалиецът бе от първите ,поздравили наградената Магдалена Гигова.

    Домакинът, директорът на БТА Кирил Вълчев, поздрави присъстващите чрез видеовръзка от Одеса, където се намира в момента.Недко Тодоров,съобщи,че Вълчев планира среща на задграничните ни медии в украинския град.

    Президент на асоциацията в продължение на над 15 години Максим Минчев (1953-2020), бивш генерален директор на БТА, беше сред дългогодишните членове на АБУЖЕТ. Той наследи този пост от изключителния разказвач и пътешественик – писателят Ясен Антов. Заедно със стотиците си репортажи в българските медии, като журналист, писател и пътешественик, посетил над 140 страни, Максим Минчев има 13 издадени книги с пътеписи и впечатления от цял свят. Призът се присъжда от АБУЖЕТ за първи път в деня на рождения ден на Максим – 5 юни.

    Наградата е учредена за журналист или писател, активно работещ за изпълнение на целите на асоциацията. Отличието има за цел да популяризира честната и правдивата журналистика на международния език на туризма и да насърчава и обединява работата на десетките членове на ABUJET в представянето на България като целогодишна дестинация с уникална история, културно наследство и природа.

    ABUJET е основана през 1956 година от изявени български интелектуалци, сред които Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, Ивайла Вълкова и др.

    Кърджали бг вести

    Източник:БТА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини