Ученици от „Св. Климент Охридски“ работиха за родителите си благотворително

    Ученици от 3 В клас в ОУ „Климент Охридски“ в Хасково бяха асистенти на родители за един ден. Инициативата на децата е в помощ на 8-годишната им съученичка Никол, която страда от онкологично заболяване.

    Децата влязоха в ролята на брокери, продавач-консултанти, зъболекари, заместник-директори на училището и дори миячи на коли. Те бяха асистенти на родители, които впоследствие им заплатиха за помощта. Всички пари, които децата получиха от първото си работно място, дариха за Никол, която има нужда от средства за спешно лечение в клиника в Истанбул, Турция.

    Днес кампанията бе представена на пресконференция в „Кошеръ“ от 3-ма ученици, които са работели като организатори на събитие в неправителствена организация. „Инициативата се роди от родителите на децата в 3 В клас. Хрумна ни тази идея да участваме по по-различен начин като създадем интересен ден за децата и междувременно да помогнем на тяхната ученичка Никол“, посочи Теодора Пехливанова от организацията.

    Десетки хасковлии се включват в кампанията за 8-годишната Никол. Собственици на малки бизнеси в Хасково също участват със свои инициативи. Фотографът Наси Стоева организира благотворителни фотосесии на 9-ти юни между 16:00 и 20:00 часа в парк „Ямача“. На 22 юни Сандвич клуб „Хюстън“ ще предлага благотворително храна срещу дарение за Никол, а пред заведението ще се проведе благотворителен базар. На 11 юни от 17 часа благотворителна кампания за Никол ще има и в Градската градина. Сдружение „Подай ръка“, фотостудио „Василеви“, DJ Радомир Петров и училище „Св. Климент Охридски“ организират благотворителен базар, игри за малчуганите, музика, викторина и прожекция на детския филм „Случаят Кюри“.

    Ако и вие искате да помогнете на Никол, може да го направите като дарите средства на линка към кампанията.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини