Да си спомним за големия приятел на Кърджали Максим Минчев

Да си спомним за големия приятел на Кърджали дългогодишният директор на БТА Максим Минчев.На 5 юни, от 17 часа в сградата на БТА ще бъде представена непубликуваната досега  последната книга на журналиста: „По пътищата на Африка“, и ще бъде учредена годишна награда на ABUJET на негово име.  Събитието  е символично и ще се състои на неговия рожден ден и в залата, която носи неговото име - зала Максим М.

Събитието е посветено на писателя, пътешественика, интелектуалеца, общественика и най-вече на скъпия ни приятел Максим Минчев, дългогодишен шеф на БТА, пресдиректор (1991-2003) и член на УС на Атлантическия Клуб в България (1991-2020).Това споделя за Кърджали съучредителят на Атлантическият клуб от Кърджали Недко Тодоров.

Сред организаторите, освен Атлантическият клуб, БТА, Съюза на журналистите са и лица като Гергана Паси, Георги Милков, Георги Лозанов, В.Писарска, Венелина Гочева.

Максим Минчев има издадени около 10 книги, винаги ни е канил на официалните представяния на книгите му и ние със съпругата ми винаги сме уважавали поканите му и сме присъствали. Познаваме се с него (Бог да го прости) лично още като беше пресдиректор на Атлантическия клуб в България. Бил е в над 120 държави по света.Това сподели още Недко Тодоров.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини