Ученици продават книги в помощ на 8-годишната Никол

    Съучениците на 8-годишната Никол, която страда от злокачествен тумор, организираха базар на книги. Децата от ОУ „Климент Охридски“ подредиха щандове с книги, бижута и настолни игри на няколко позиции в Хасково.

    Учениците предлагат собствена литература, която вече са прочели до Паметника на завистта, срещу Старата часовникова кула и срещу сградата на театър „Иван Димов“. Идеята е на третокласничката Златияна Дамянова. „Аз много обичам да чета. Сетих се, че имам много книги и всички съм ги прочела. Защо да не ги продам, защото много деца са болни от коварни болести и не могат да се излекуват като нашата съученичка Никол“, разказа момиченцето.

    Идеята бързо се разпространява и така много деца от училище ОУ „Климент Охридски" и техните родители се присъединяват към каузата. Базарът ще продължи до 12 часа днес.

    Само преди 2 седмици 8-годишната Никол е диагностицирана с малигнен солитарен фиброзен тумор. Семейството заминава за Турция, където са проведени множество изследвания. Лекарите в Южната ни съседка се съмняват, че детето има Сарком на меките тъкани. Днес второкласничката започва серия от химиотерапии, след което предстои тежка и скъпоструваща операция. Лекарите дават надежди, че Никол ще премине през тежкото изпитание. Семейството обаче не може да си позволи лечението, което по първоначална информация ще струва около половин милион лева.

    Те се обръщат към всички хора с добри сърца да помогнат на Никол да се пребори с коварното заболяване като дарят средства в кампанията на следния линк.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини