„Светлина в душата“ създава Гюлшен с картините си

Рисунката й ще бъде в „Синята стая“ за тормозени деца

Второ място завоюваГюлшен Бахан от 4“в“ клас на СУ „Петко Рачов Славейков“във втора възрастова група в Международнияконкурс за рисунка на тема„Светлина в душата“ - гр. Русе.Ученичката получи грамота и предметни награди.

Гюлшен е възпитаник наклуб „Палитра“ при СУ „П. Р. Славейков“ с ръководител Айлин Тасим. Изобразителното изкуството е нейният талант, нейното хоби и начин и на изразяване едновременно.

Конкурсът „Светлина в душата“ е продължение на инициативата „От деца за деца“, организирана от Окръжен съд – Русес подкрепата на Изпълнителна агенция забългарите в чужбина. Идеята на конкурса е чрез своето изкуство подрастващите да допринасят за положителна енергия и уют на помещението за изслушване на деца – жертви или свидетели на насилие. Всички рисунки ще бъдат част от интериора на входа на Съдебната палата в град Русе, който ще се отваря само при посещение на деца в „Синята стая“ на сградата. Тази добра кауза ще допринесе изключително много за създаването на спокойна, близка до домашната обстановка и среда за деца, участващи в съдебни производства.

Творбите бяха оценени от комисия в състав: Нина Лишовска -
художник, скулптор и преподавател в НУИ "Проф. Веселин
Стоянов";, Николинка Чокоева – председател на Окръжен съд –
Русе, Ралица Герасимова – зам. председател на Окръжен съд –
Русе, Александра Петрова - служител „ Връзки с обществеността“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини