Нови детски площадки ще има в селата Тракиец и Малево

Три проекта в сферата на екологията ще бъдат изпълнени в община Хасково с финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по националната кампания „Чиста околна среда 2024“ на тема: „Обичам природата и аз участвам“, съобщиха от кметството.

В село Тракиец ще бъде изградена детска площадка, ще се реновира и облагороди районът около селската чешма, ще се направи ново озеленяване.

В село Малево също ще бъде изградена нова детска площадка, която ще позволи на децата да играят в безопасна среда.

Всеки от проектите ще бъде финансиран до 15 000 лв. Най-късно до края на ноември тази година новите площадки за игри в Малево и Тракиец трябва да бъдат завършени.

С проект в програма „Обичам природата и аз участвам“ се включва и НУ „Георги С. Раковски“ в Хасково. Финансирането е до 7 500 лв., а дейностите трябва да приключат най-късно до 31.10.2024 г.

Със средства от ПУДООС през миналата година в община Хасково бяха изпълнени проектите: в село Брягово „Зелена мисъл за по-светло бъдеще“, в ОУ „Св. Иван Рилски“ с наименование „Детето в училището на Майката Природа“ и ДГ „Елхица“ проект „Дъга от детски приключения“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини