Шалът – последен щрих от идеалната визия

Спомняте ли си, когато отивахте на училище през зимата и мама ви преследваше да си сложите шапката и шала, а вие щом излезехте навън, ги мушкахте в чантата? Сега обаче не излизате без тях навън. Не за друго, а защото те са последният щрих от облеклото ви.

Този сезон, независимо, че градусите започват да се покачват и аха да достигнат 20, шаловете продължават да са актуални. Разнообразието поне е много голямо. За по-хладните и дъждовни пролетни дни, можете да се загърнете с такъв аксесоар от памук.

За ежедневието заложете на нещо по-цветно и крещящо. Пъстрите шалове ще освежат якето ви и ще ви отличат от останалите хора по улицата. Шарените пискюлчета по краищата ще ви придадат закачлив вид.

Носенето на шаловете също има значение. Има такива, които са малки и се връзват плътно около врата. Те са доста шик и си отиват с шлифер или сако. Ретро полъх носят шаловете, опасващи врата и главата. А ако добавите и големи слънчеви очила към комбинацията, ще сте класика в жанра.

За спортните якета пък подходящи са по-дългите шалове. Те могат да се увиват около яката ви. Друг вариант е да ги вържете отзад в каубойски стил. Ако пък аксесоарът ви е дълъг, но е тесен, можете да го преметнете веднъж. Това ще ви подхожда за ежедневието и ще сте хем интересна, хем малко неглиже.

Запланували сте вечерно излизане за петък или събота? Естествено наконтила сте се и определено няма да ви отива да си сложите някой цветен и дебел шал. По-скоро заложете на такъв жарсенен или копринен. Добре е аксесоарът да е изчистен и само в краищата му да има нещо по-пъстро – бродерия или пък пайети.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини