Четирима са ранени при катастрофи в Хасковско, задържаха пиян и трима дрогирани водачи

Четирима души са ранени при три катастрофи, станали вчера в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Пострадал е французин, който е катастрофирал с „Мерцедес“ на АМ „Марица“. В 1:40 часа при км.107, 25-годишният водач при снеговалеж е изгубил контрол над колата и се е преобърнал вдясно на платното в крайпътна канавка. Пробите му са отрицателни. Прегледан е и е освободен за домашно лечение.

В 9:20 часа на общински път за село Овчарово, 33-годишен от Свиленград е управлявал БМВ и е навлязъл частично в насрещната лента. Блъснал се е в предна лява част на движещ се срещу него „Форд“. От сблъсъка между тях е пострадала возещата се в БМВ-то пътничка на 47 г. от Любимец, настанена за лечение в хасковската болница.

Последното за деня произшествие е в 15 часа на третокласен път между селата Спахиево и Минерални бани. 27-годишна от село Добрич е шофирала „Фолксваген“ при снеговалеж и навяване и е загубила управлението му. Напуснала е платното вляво, ударила се е в канавка и се е преобърнала. Освен водачката е пострадала и пътничка в колата на 27 г. от Пловдив, настанени за лечение в МБАЛ Хасково, без опасност за живота. Изяснено е, че шофьорката на автомобила е употребила опиати. Стартирало е досъдебно производство.

29-годишен водач от симеоновградското село Свирково е заловен да управлява Фолксваген след употреба на метамфетамин.

На 25 ноември в Районното управление в Свиленград също е задържан шофьор на БМВ, употребил дрога. 34-годишен от града се е движил по АМ „Марица“ и при км.92 се е обърнал по таван след удар в скат. Без опасност за живота са водачът и возещата се в колата 57-годишна жена. Използваното техническо средство показало употреба на кокаин и амфетамин от мъжа. Той е задържан до 24 часа.

В хасковското управление също е бил отведен водач с дрога. 19-годишният от село Конуш е хванат да се движи в областния град с БМВ след употреба на кокаин и опиати.

Последното производство през почивните дни е заведено в Районното управление в Димитровград тази сутрин в 3:55 часа. На АМ „Марица“ при км.22 в посока София е проверен „Мерцедес“ и 33-годишният му водач. Дрегерът посочил наличие на 1,81 промила алкохол и е последвало задържането му.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини