Хванаха петима за кражби от бивше училище, бивш комбинат и болница

Петима души са хванати вчера за кражби в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

48-годишен от Симеоновград е заловен за кражба на 60 квадратни циментови плочки от двор на бивше училище, собственост на общината. След кражбата ги продал на свой съгражданин само за 10 лева. След сигнал, служителите са установили мъжа, който признал действията си. Откраднатите вещи са върнати с протокол на собственика им.

В Районното управление в Димитровград също са установили мъже, извършили кражба. Вчера на улица „Десета“ полицаите са правели обход, когато са забелязали двама мъже, носещи чували. Изяснило се е, че в тях има парчета нарязани медни силови проводници с изолация, с общо тегло 40 кг. Мъжете на 35 г. и 32 г. признали, че задигнали кабелите от двор на бивш комбинат за преработка на коприна в града. Предали откраднатото с протоколи.

Служителите от управлението са проверили и самия комбинат на булевард „Благоев“. Там са видели още един мъж, товарещ железа в чувал с тегло 50 кг. 52-годишният е заловен на място и предал железата на разследващите.

Още един е посетили управлението в Димитровград вчера. Той е заподозрян, че в края на септември е откраднал дамска чанта от стая в местната болница. Жителят на село Криво поле признал, че я задигнал и в нея имало 50 лева, 60 евро и телефон.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини