Посрещнаха в ПМГ медалистите от олимпиадата по астрономия и първенство по информатика

    Хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ се похвали с четирима медалисти от олимпиади по астрономия и първенство по информатика.

    Със сребърни отличия се завърнаха Мартин Недев от 10 клас и Стела Бинева 11 клас от Международната олимпиада по астрономия в Китай. Младежите бяха част от националния отбор на България, състоящ се от общо 8 души, които завоюваха общо 8 медала - един златен, един сребърен и 6 бронзови.

    Надпреварата премина при голяма конкуренция в три кръга – теоретичен, наблюдателен и практически. В крайна сметка България се нареди до най-силните държави в света по астрономия, сред които Румъния, Русия и Китай.

    Мартин и Стела споделиха, че за първи път посещават Китай, като най-силно са впечатлени от културата на нацията.

    Никола Манолов от 7 клас пък се завърна със сребърен медал от Откритото първенство на София по информатика. Състезанието в столицата също протече при силна конкуренция като участниците трябваше да решат три алгоритмични задачи за време, които са проверени от автоматизирана система за решения. За Никола това е десети медал по информатика.

    Златен медал от състезанието по информатика спечели шестокласникът Димитър Шалапатов, който отсъстваше при представянето на призьорите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини