Обвинение за опит за убийство за 22-годишния, ударил с брадва хасковлия в „Орфей“

Обвинение за опит за убийство е повдигнато срещу 22-годишния хасковлия, който след пиянско сбиване в квартал „Орфей“, нанесе удар с брадва на 37-годишен негов приятел, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът стана на 12 ноември. Съдия ден двамата започнали да се черпят от обяд. В един момент между тях възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа. Разтървали ги други хора и по-младият си тръгнал. След кратко време той се върнал и с брадва ударил по главата приятеля си, който е със счупен череп и е бил настанен в хасковската болница с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Първоначално Г.С. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем по отношение на същия е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини