Отборна шампионска титла и 5 бронзови медала за каратеките от „Възход“

Изображение 1 от 6

    Ивайла Николова, Никол Язаджиева и Селен Кемал от Карате Клуб „Възход"-Хасково са отборни шампиони на ката в групата на родените през 2010г. на „Национална Купа България".Те са получили специални поздравления от олимпийската шампионка по карате- Ивет Горанова, която лично им е връчила шампионската купа, разказаха от клуба.

    Състезанието, което се проведе в Самоков сложи финала на Държавния спортен календар по Карате на БНФК за годината.

    Хасковският клуб се представи с шестима състезатели и влезе в конкуренция за призовите отличия с над 600 спортисти от клубове от цялата страна.

    Тимът се завърна и още пет отличия. При ката индивидуално момичета -2010 г. с бронзови медали са Ивайла Николова и Никол Язаджиева.

    В Кумите индивидуално момичета Ивайла Николова участва в категория (-49 кг)и отново завоюва трето място. В категория (+54 кг) Селен Кемал е бронзова медалистка.

    В индивидуалната надпревара на кумите при момчета, родени през 2010 година, бронзов медалист е Алекс Иванов (-55 кг).

    При кадетите, в категория Кумите Индивидуално момчета, Павел Стойчев (-57 кг) достигна трети кръг, но загуби битката за бронза и остана 5-ти в генералното класиране.

    С дебют на Национални първенства, бе Жоро Далов (+55 кг) в категория Кумите Индивидуално момчета, който остана 7-ми в крайното класиране.

    „Много сме доволни представянето на целия отбор и постигнатите резултати. За нас изминава много трудна година, през този месец се навършва 1 год. от трагичния инцидент, в който при катастрофа загубихме основателя на клуба Шихан Димитър Тренков.

    Много от децата, които сега постигат резултати, станаха свидетели на инцидента и благодарение на общите усилия и затова, че работим задружно, успяваме да преодолеем тежките психологически проблеми в клуба.

    Очакванията ни за добро представяне се утвърдиха и след контролата в Лесковац- Сърбия в края на миналия месец, както и участието ни в някои вътрешни клубни преборвания и семинари. Вярваме, че пътят ни е правилен, но имаме и още работа. Тази резултатност ни дава възможности и при селектирането на Националния отбор на България. Шампионската титла, както и всички отличия от Националното първенство, единодушно посвещаваме в памет на Шихан Димитър Тренков и продължаваме напред към победите в негова чест“, коментира председателят на Карате клуб "Възход"Анелия Василева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини