Поскъпнаха гумите и услугите в автосервизите в Хасково

    Макар температурите все още да са необичайно високи за този период на годината, водачи от Хасково започнаха да оборудват автомобилите си със зимни гуми. Причина за това е не само очакваното захлаждане, но и фактът, че Законът за движение по пътищата изисква от 15 ноември до 1 март колите да са или със зимни гуми, или с гуми с грайфер от минимум 4 мм.

    В един от авторитетните автосервизи в Хасково заявиха, че посещенията от клиенти за смяна на гуми започнали от началото на седмицата. Очаква се през следващите дни броят им да се повиши, каза управителят Мирослав Димитров.

    Той заяви, че има леко поскъпване и при покупката на нови гуми, и при цените на услугите. Най-масовите зимни гуми от 15 цола от среден клас вървят между 100 и 120 лева, като увеличението е с 10-15%. Някои от водачите пък предпочитат да използват всесезонни гуми, които са с около 20-30% по-скъпи от зимните.

    „Изборът на вида гуми е на клиента. В случая най-важно е да се вземе под внимание в кои райони се управлява съответният автомобил. Някои водачи посещават планински райони, което налага покупката на зимни гуми. Има обаче и такива, които използват колите си само за транспорт в Хасково и не напускат града, като при тях може да се използват всесезонни гуми“, каза Мирослав Димитров.

    При условие, че клиентът има свои гуми и се налага демонтаж на летните и монтаж на зимните на едни и същи джанти, цената е между 40 и 60 лева в зависимост от размера им. При услугите също има лек ръст в цените. Причината е увеличението на цените на консумативи, електроенергия, осигуровки. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини