Немец с 2.48 промила алкохол катастрофира край Ивайловград

Пиян немец е катарстрофирал по пътя между Ивайловград и село Свирачи тази нощ, съобщават от полицията. Инцидентът е станал 20 минути след полунощ. 28-годишният шофьор на Тойота Рунер излязъл вляво от пътя и катастрофирал. Водачът е добре, при катастрофата има материални щети по автомобила.

При извършена проверка е станало ясно, че чужденецът управлявал колата с наличие на алкохол в кръвта от 2.48 промила. Направената проба за наркотици е дала отрицателен резултат. Водачът е дал и кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

За още няколко катастрофи ден по-рано съобщават от полицията.

При едната от тях, станал в Свиленград минути след 1 часа, на ул.“Княз Борис Велики“, са ударени няколко автомобила.

26-годишен мъж от града е изгубил контрола над Ауди А8, вследствие на което ударил паркираните по улицата автомобили:  Тойота РАВ 4,  Алфа Ромео и  Опел Астра.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотици с технически средства, като пробите са отрицателни. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение.

По случая е образувано досъдебно производство. Виновникът е задържан за срок до 24 часа.

Другият пътен инцидент е няколко часа по-късно на АМ „Марица“. Към 4.20 часа по трасето в посока Свиленград лек автомобил Шкода Октавия, управляван от 56-годишен поляк, се е блъснал вдясно по посока на движението в мантинелата.

Вследствие на удара е пострадала 58-годишна пътничка в автомобила, която обаче е без особени наранявания. Прегледана е и е изписана за домашна лечение.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставени акт и протокол.

Около 19.30 ч.в неделя в Районното полицейско управление в Хасково е получен сигнал, че в посока от с.Минерални бани към областния град е възникнало ПТП с лек автомобил Ауди А4, управляван от 67-годишен мъж от Хасково. Поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила и се преобърнал в крайпътната канавка. От удара са пострадали шофьорът и пътничка му на 67 години, и двамата без опасност за живота. Водачът е тестван за наличие на наркотици и алкохол, като пробите му са отрицателни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българин
    4 -1
    15:58, 11 сеп 2023
    Ако с такива промили хванат българин в Германия само да шофира камо ли да катастрофира какво ли ще му бъде наказанието..............?!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини