Пролет през януари! Нови рекорди днес. Преглед на националния печат

„Труд": Бойко Борисов - 100 процента председател

"Единственият противник на ГЕРБ е самият ГЕРБ. Самоуспокоение, корупция... няма да има в управляващите звена. Няма да има компромис за никого, който посегне." Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред делегатите на националното събрание на партията вчера в НДК. Борисов бе избран за председател на партията със 100 процента мнозинство от 1227 души
Точно в 14,36 ч вчера премиерът Бойко Борисов бе избран със 100 % мнозинство за председател на създадената от него през 2006 г. партия ГЕРБ. 1227 делегати дадоха вот за него, като включително и Генерала вдигна делегатска карта в своя подкрепа. Бившият вече шеф Цветан Цветанов, по предложение на Генерала, също бе избран с абсолютно мнозинство за негов заместник.

„Новинар"; Яне ще сваля кабинета с протести

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев започва "активни действия за сваляне на правителството". Той призова всички българи да се отърсят от страха и примирението и да подкрепят протестния митинг на РЗС в столицата на 10 март. Протестът ще е под надслов "Нова Конституция - нова държава".
"В момента ни управлява партия, която е хибрид на БКП и МВР", заяви Янев в Благоевград. Според него ГЕРБ е променил вота на избирателите, спекулира с доверието на българите и се е превърнал в поредната партия на прехода у нас.

„24 Часа": Пролет през януари! Нови рекорди днес

Четири нови температурни рекорда бяха отчетени днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
В Бургас термометрите са показали 17,2 градуса, на нос Емине 14,6 градуса, на нос Калиакра 13 градуса, а в Силистра - 14,4 градуса. В Кюстендил е достигнат предишния температурен рекорд - 15 градуса.
Това не са окончателните резултати, очакват се още по-високи температури, съобщиха от НИМХ.
Според метеоролози днес е последният ден от топлата вълна.

„Новинар": ЧЕЗ започва да отчита тока всеки месец

От 1 февруари енергийната компания ЧЕЗ, която снабдява с ток София и региона, започва да отчита електромерите всеки месец, съобщиха от дружеството. Ние уважаваме институциите в България и зачитаме решенията на енергийния регулатор, се казва в прессъобщението на енергийната компания.
Компанията беше принудена да замени 3-месечното с едномесечно отчитане на електроенергията, след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) постанови да се върне старият метод. Причина станаха многобройните жалби на клиенти от надписани сметки и грешки при тримесечното отчитане. От компанията обжалваха решението на ДКЕВР. Мотивите бяха, че трябва да се вземат на работа допълнително инкасатори, защото бройката им е била съкратена поради тримесечния метод. От ЧЕЗ коментираха тогава, че средствата, които ще отидат за заплати на допълнителните служители, могат да се инвестират в мрежата.

„Новинар": Погребаха Боби Цанков в тесен семеен кръг

Без охрана и в тесен семеен кръг близки и роднини изпратиха в последния му път радиоводещия Боби Цанков. Около 30 човека се сбогуваха за последно с Цанков. Погребението се състоя по обяд на Централните софийски гробища. Сред опечалените освен роднините и вдовицата на Цанков Юлия присъстваха и Димитър Ходжев, по-известен като Митьо Крика, и съпругата му Нина Никол.
Тялото му бе докарано в открит ковчег в „Успение Богородично", като в това време бременната Юлия беше придържана от роднини и приятели.
Радиоводещият беше убит миналия вторник по обед след стрелба в центъра на София. Цанков беше застрелян във входа на кооперацията, в която се намира адвокатската кантора на Лъчезар Таков, чийто услуги убитият е ползвал.

„Сега": Синове на известни бизнесмени се сбиха в Пловдив

Бой между сина на взривения бивш бос на СИК Стоил Славов- Жоро Главата и сина на туристическия бос Ветко Арабаджиев- Владо е станал миналата нощ в пловдивски клуб. От полицията потвърдиха, че двамата са участвали в сблъсък, но официално МВР съобщи само инициалите на двамата тартори - Г.С. и В.А.
При излизане от бара, Георги Славов, придружен от охрана, срещнал 29-годишния пловдивчанин, който също бил с около десетина гардове. Двете групи са имали конфликти от лятото - по неофициална информация спорът им е свързан с манекенка, бивша приятелка на Славов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини