Демографската катастрофа в България качва цената на ДПС в страната и зад граница

Демографската катастрофа в България качва цената на Движението за права и свободи в страната и зад граница.С увеличаването на дела на мюсюлманското население, нараства и политическият рейтинг на ДПС.Четата на Сокола, от своето създаване, винаги се е стремяла да бъде изразител на интересите не само на българските турци,но и на българите с ислямско вероизповедание,както и на ромите мюсюлмани,определящи се като милет.Отдавна Движението е гарант за мюсюлманската Умма в страната.Неслучайно Ахмед Доган държи на овладяването на мюсюлманското вероизповедание и на Главното мюфтийство,налагайки свои кадри.Симбиозата между политика и религия в България, прокарвана от ДПС, кореспондира с политическия ислямизъм на турския президент Реджеп Ердоган.

Наскоро, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, в свое изказване намекна,че Българският етнически модел,за автор и  гарант на когото претендира да е партията му, е в колапс и се нуждае от ново формулиране,съобразно актуалната обстановка в страната.Ще припомним,че в началото на новото хилядолетие Ахмед Доган и президентът Георги Първанов подчертаха,че Българският етнически модел се базира на Конституцията,според която страната ни е еднонационална държава.Срещу това ДПС негласно получи квоти в държавната администрация за своите кадри.

Но апетитът идва с яденето.ДПС след последните парламентарни избори „владее“ вече няколко области в страната,освен витрината си Кърджали.Очертава се на бъдещите местни избори Четата на Сокола да стане втора политическа сила по брой на спечелени общини в страната.

Както казва Радой Ралин „Каквото обядва,това изповядва!“

ДПС застана категорично зад мултикултурализма,като алтернатива на досегашния Български етнически модел.Кърджали-Бастионът на Доган е център на инициативата Мултикултурният град,в основата на когото е политиката на мултикултурализма.

Мултикултурализъм е понятие, с което се описват общества, в които съжителстват много на брой различни култури,без една от тях да е господстваща или поне преобладаваща.

Перспективите пред ДПС правят председателя му Мустафа Карадайъ желан гост в Анкара.Той е неизменно по празнични поводи в американското и турското посолства.Европейският съюз също засвидетелства внимание. Евредопутатът Илхан Кючюк има ключова роля за преговорите за евроинтеграцията на Република Северна Македония.Знаменателна е снимката на бившият американски посланик в София - Ерик Рубин с Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ,която предизвика бурни коментари в медиите и социалните мрежи.

Налагането на мултикултурализма с външна помощ неминуемо предполага и промени в Конституцията.Почти незабелязани за общественото мнение останаха двете подписки за признаване на турско национално малцинство в страната ни.Едната бе на покойния председател на Турското национално обединение Мендерес Кунгюн,а другата бе инициирана от Лютви Местан в качеството му на лидер на ДОСТ.

Днес ДПС подкрепя конституционни промени,предлагани от управляващото мнозинство.Въпросът е каква ще бъде цената?Кога ДПС ще поиска залагането на мултикултурализма в Конституцията?

Проблемът е сериозен и чака отговор на фона на провала на опитите за налагане на мултикултурализма като политика във Франция,Германия,Белгия и дори в Швейцария.

Георги Кулов

Председател на УС на сдружение „Балкански форум за мир-Кърджали“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    Читател
    0 0
    08:18, 14 юли 2023
    Отличен анализ! Днес не малко български граждани етнически турци, българомохамедани и роми не подкрепят ДПС. Безспорен факт ДОСТ, имаше над 120 000 избиратели, расте броя на турците в другите политически партии,въпреки,че не са приемани с сърце и уважение. Да ДПС е фактор, НО ако не слезе по дълбоко сред малцинствата за идентифициране на тяхната идентичност, тази рола ще продължава да отслабва. Дано другите партии етнически български/особено БСП/преодолеят егоизма си и националния интерес надделее в името на единството на българския народ, България!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини