Изгоря ателие за надгробни плочи в Хасково

    Ателие за надгробни плочи изгоря при среднощен пожар в Хасково. Обектът се намира на входа на централния гробищен парк.

    Сигнал за инцидента е бил подаден около 1 часа снощи, когато на място са били изпратени екипи на противопожарната служба. Въпреки бързата им намеса е изгоряло цялото помещение, в което е имало около 60 унищожени надгробни плочи, разказа собственикът на обекта Георги Делчев. Той коментира, че щетите възлизат на около 100 000 лева, но беше категоричен, че в случая неприятното е, че той се злепоставя пред клиентите си, чиито поръчки вече е бил изпълнил и сега ще трябва да ги изработи отново.

    Той благодари за професионално свършената работа от огнеборците, които предотвратили прехвърлянето на пожара към съседните постройки и останали на място до 6:30 часа днес. Похвала отправи и към полицаите. 

    Георги Делчев заяви, че няма врагове и изключва версията за умишлен палеж. „Аз нямам врагове. Не дължа на никой пари. Не съм се карал с никой. Никой не е идвал да ме заплашва или рекетира“, каза Делчев.

    Той предполага, че инцидентът е предизвикан от късо съединение, евентуално от старите електрически кабели, поставяни преди около 40 години.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини