Започна ремонт на алеята около стадион „Хасково“

Изображение 1 от 3

    Започна ремонтът на настилката на алеята около стадион „Хасково“, съобщиха от общинската администрация.

    Тук ежедневно стотици хасковлии бягат за здраве, правят пешеходни и велосипедни разходки, част от спортните клубове използват алеята за лекоатлетически тренировки. Тя свързва паркинга на стадион „Хасково“ с парк „Ямача“ и любимите места за отдих и почивка.

    Компрометираната асфалтова настилка, деформираната пътна конструкция, пропаданията и пукнатините в алеята наложиха ремонтът на настилката. Преди него, през 2021 година, Община Хасково изпълни „Изместване на хранителен водопровод от ул. „Панорама“ за кв. „Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“. Трасето на водопровода засегна северната част на алеята. След разрешаването и на този проблем, вече е ред на ремонт на настилката.

    Предстои почистване на сервитута и платното от храсти и растителност. Ще се положат нови вибропресовани бетонни бордюри по цялата дължина на алеята. Ще се подменят пътната основа и асфалтовите пластове в най-увредените участъци и ще се положи цялостен горен износващ асфалтобетонов пласт.
    Ремонтът на алеята до стадион „Хасково“ е поредната инвестиция, която Община Хасково прави със собствени средства в обект за масов спорт и е част от един от най-красивите паркове в града - „Ямача“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      бай Танас общественик
      29 -14
      09:12, 5 юли 2023
      Колко още чудесии и имитиращи дейности ще се извършат до есенните избори, за да се хвърли още малко прах в очите на населението!
    • 2
      Ко
      Кой
      9 -10
      12:23, 5 юли 2023
      Оправете си главните булеварди на града и тогава алеята..тъпанари
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини