Еко шампионите от Хасково за втора поредна година печелят национален научен фестивал

Изображение 1 от 2

    Хасковският отбор „Води“ от клуб Еко Шампиони при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели наградата на публиката на провелия се тази неделя национален научен фестивал Сай Хай фест. Учениците представиха изработената от тях система за пречистване на питейна вода, която впечатли всички гости на събитието и даде огромна преднина на отбор „Води“ в гласуването на публиката. Те събраха два пъти повече гласове от класирания на второ място отбор.

    Припомняме, че отборите на клубовете Еко Шампиони от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ представяха своите разработки на научния фестивал, провел се на 05.06.2023г. в езиковата гимназия. Всички хасковски отбори се представиха блестящо на градския фестивал и получиха възможността да се съзстезават с научни отбори от цялата страна на Сай Хай фест.

    Учениците от клуб „Еко Шампиони“, гр. Хасково преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитство на учениците. С подкрепата на преподаватели от Хасково и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини