Студ и лед сковаха страната

Студена вълна обхвана цялата страна. Заради падналите валежи от дъжд и сняг, по пътищата има заледявания, все още има селища без ток.

Има опасност от наводнения и свличане на скални маси в проходите, предупреждават от Агенция "Пътна инраструктура".

Поради ремонт е затворен пътен участък на АМ „Марица” от Харманли до Свиленград, обходния маршрут е по стария път. Движението в посока от Свиленград към Харманли по магистралата е без ограничения.

Отпаднаха ограниченията за движение през Прохода на Републиката, съобщиха от АПИ. Вчера бе въведена забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода, а останалите превозни средства трябваше да се движат с вериги.

Без ток са селата Салманово, Лозево, Панайот Волов и Струйно от Община Шумен, както и Капитан Петко, Денница, Страхилица и Боян от Община Венец. Екипи на Е.ОН тази нощ са отстранили авариите в останалите селища. Към момента няма вода в Черенча, Средня и Велино.

Автомагистрала „Хемус” е затворена заради навявания в участъка Шумен - Нови пазар, предаде БГНЕС. Без ток са осем села в региона.

Затворени са и следните пътни участъци: Климент - Загориче, Нови пазар - Тодор Икономово, кв. „Макак” - Златна нива.

Ежедневно - от 5:30 до 8:50 часа и от 16:30 до 19:50 часа, се преустановява движението на товарни автомобили за София през Владая. Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

Най-ниските измерени температури тази сутрин са в София и Враца. В София към 8.00 часа температурата бе минус 14 градуса, а във Враца минус 12 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Към 8.00 часа тази сутрин рекордни минусови температури са отбелязани и в Кнежа – минус 15 градуса. През деня градусите ще се задържат около и под нулата, в цялата страната времето остава студено.



Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини