Един от създателите на Първия ученически гвардейски отряд Елена Кондикова бе наградена с почетен плакет на МО

По повод 6 май – Деня на храбростта и Българската армия, със заповед на министъра на отбраната от 2 май, един от създателите на Първия ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали Елена Кондикова бе удостоена с „Почетен плакет на Министерството на отбраната – 45 мм”. Наградата бе връчена от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис по време на днешното тържество пред Паметника на освободителите по случай 6 май -  Деня на храбростта и Празник на Българската армия.

Предметната награда се дава на Елена Кондикова за принос към отбраната на страната, активна обществено значима и военно-родолюбива дейност. 

„Днешният празник е още по-голям за Кърджали, защото имам честта и отговорната задача  да поднеса своята дълбока благодарност за делото на една наша съгражданка, която ще остави дълбока черта в развитието на бъдещето на нашия град – нашите деца. Няма кърджалиец, който да не познава г-жа Елена Кондикова, която заедно със съпруга й, са първите ръководители на Първи ученически гвардейски отряд в Кърджали.

С огромното си сърце, безапелационната си любов  към децата, с патриотичния си дух и родолюбива нагласа, г-жа Кондикова създаде , ръководи и постави началото на една инициатива у децата, която промени цели поколения в това да обичат България – своята родина!”, каза преди да връчи наградата на Министерството на отбраната на Елена кондикова кметът д-р инж. Хасан Азис.

Ритуалът по връчването на наградата развълнува всички присъстващи, а най-развълнувани сякаш бяха самата Елена Кондикова, съпругът и Димитър Кондиков и разбира се момичетата и момчетата от първия ученически гвардейски отряд – една от емблемите на Кърджали.

Просълзена от признанието Елена Кондикова каза: „Огромно благодаря на всички кърджалийци. Обичам ви!”

kardjali.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини