Ретро рали „Марица“ премина и през Кърджали

    В ралито участват 55 екипажа с класически и ретро автомобили от цялата страна. Кърджали бе междинна спирка по маршрута на „Ралито на приятелството“, което стартира от Пловдив. От тук автомобилите ще продължат през „Маказа“ за Гърция със спирка в Александруполис и Узункьопрю в Турция.

    „Ретро рали „Марица“ стартира през 2011г. с идеята да обедини трите балкански народа - България, Турция и Гърция. Тогава започнахме със 17 автомобила, нарекохме го ралито на приятелството, днес вече са 55. Заради пандемията пропуснахме няколко години, тази е деветата поред, в която провеждаме това рали“, коментира неговият създател Дончо Дончев, който е и председател на пловдивския клуб за ретро автомобили.

    Дончев сподели още, че освен обединителна цел, мероприятието има за задача да даде пример как трябва да се шофира, спазвайки правилата за движение по пътищата.

    „Сядането на всеки един от нас зад волана е свещенодействие“, допълни още Дончо Дончев, който има и заслуги при учредяването на кърджалийския авто-мото ретро клуб, създаден само преди година.

    „Кърджалийският авто-мото ретро клуб участва в ралито с два автомобила. Имаме уверението, че нашият град ще бъде включен в маршрута на ралито и за в бъдеще“, сподели Стоян Делимихалев председател на кърджалийския клуб за ретро автомобили.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини