Бандит убит при престрелка с полицаи на магистрала „Тракия”

Въоръжена престъпна група за грабежи по автомагистрала „Тракия”, е неутрализирана при специализирана полицейска операция тази нощ, съобщи агенция „Фокус”, позовавайки се на пресцентъра на МВР. Грабителите стреляли с автоматично оръжие по полицаи. При ответен огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление.
Около 00.30 часа тази нощ служителите на реда са предотвратили грабеж на турски гражданин, пътувал по магистралата с Ауди Q 5. Той бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел.
Докато извършвали престъпното деяние, те били засечени от служители на ОДМВР-София. Грабителите открили огън с автоматично оръжие срещу полицаите. Нанесени са сериозни поражения на патрулен автомобил. При ответния огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление. Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Бил е с маска и бронежилетка.
Съучастникът му успял да избяга и засега се укрива. Предприети са активни действия за издирването му, в които са включени екипи от различни поделения на МВР.
Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние.
В автомобила на грабителите “Опел” са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.
На мястото на инцидента присъстваха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. Действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини