Посланикът на Турция гостува в Кърджали на 8 март

Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция в България ще гостува в Кърджали в Международния ден на жената – 8 март.

В 10.00 ч. тя ще посети общинския център за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция. В 11.30 ч. ще бъде в с.Мост, където е предвидено посещение в детската градина и на урок по майчин език в училището

В 12.30 ч. пред читалището в с.Мост Н.Пр.Айлин Секизкьок ще връчи ключовете за мобилен медицински пункт на кмета на общината д-р инж.Хасан Азис. Колата е дарение на община Кърджали по повод 100 г. от основаването на РепубликаТурция. Тя е оборудвана с необходимата техника и ще се използва за медицински прегледи в 117 населени места в общината. В знак на благодарност за хуманния и благороден жест към жителите на община Кърджали кметът д-р инж.Хасан Азис ще награди посланика на Турция с почетен знак-златен. Първите прегледи в района на Мост, Миладиново и Конево на 8,9 и 10 март ще се извършат от медици, които ще пристигнат от Турция.

Дипломат №1 на Турция ще проведе среща с хората, дошли за медицински преглед и среща-разговор в читалището с жени от селото по случай 8 март – Международен ден на жената.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини