Спомен за автора на легендарната песен “Среща“ Симеон Стоянов в хасковския театър

Документално-художественият спектакъл -спомен за Симеон Стоянов „Времето бързаше“ ще бъде представен в събота вечер в Камерната зала на Драматично-кукления театър “Иван Димов“ в Хасково. Негови автори са Стефан Цирков и Иванка Шекерова, която е и режисьор. В споделянето на спомени за поета, написал легендарното стихотворение „Среща“, на основата на което е създаден един от най-големите хитове на група „Щурците“, ще участват възпитаниците от Театралното студио към Младжекия център, което ръководи Иванка Шекерова. Включва се и хасковската рок група „Елианс“. Музикантите имат подготвени две нови песни по текст на Симеон Стоянов, които ще представят пред публиката.

„Важна е да си спомним за Симеон Стоянов, защото неговата песен я знаем всички, прославя Хасково, но самият й автор започва малко по малко да потъва в забвение. А той като автор има много хубави стихотворения.“, смята актьорът Стефан Цирков. На сцената от 19 часа в събота той ще разкаже за личните си впечатления от няколкото си срещи със Симеон Стоянов.

Инициативата е финансирана по програма културни инициативи на Община Хасково и ще е на вход „свободен“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Янко Митев
    7 -10
    21:10, 10 фев 2023
    Хора които никога не са били близки със Симеон за да приберат едни пари от общината ще се правят на нещо. Хайде холън! Посредственост в действие!
  • 2
    Ан
    Ан
    6 -6
    11:30, 11 фев 2023
    Излишна злоба!
  • 3
    Iv
    Ivan
    2 -1
    02:52, 12 фев 2023
    Не е важно дали си близък с един човек за да пишеш и говориш за него, а дали същият с творчеството си заслужава тази доста скъпа инвестиция от общинцкият бюджет. А защо не Иван Маринов, Кирил Стойчев, Стойка Мариновска.Въобще не бива да говорим за Иван Николов, Ивайло Балабанов или Петър Василев.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини