И разделното събиране на отпадъци в Кърджали зацикля,вече има случаи на сметища около контейнерите

И разделното събиране на отпадъци в Кърджали изживява проблеми.Вече има случаи на сметища около контейнерите.Наши читатели ни изпратиха снимка на струпани празни стъклени бутилки до контейнер,които очакват от дълго време да бъдат прибрани.Боклуците са в центъра на града зад храма "Свети Георги Победоносец".

 В Кърджали с разделното сметосъбиране се е ангажирала фирма Булекопак АД.Тя е вторият оператор на територията на града,след като първия се отказа преди години.

Булекопак АД е една от първите организации по оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната, извършваща дейност от 2004 г. Членовете на Булекопак АД са дружества от всички браншове на промишлеността. Булекопак АД организира целия процес от разделното събиране на отпадъците от опаковки до тяхното рециклиране, за да гарантира изпълнението на задълженията на своите членове, произтичащи от екологичното законодателство. Булекопак АД организира и управлява системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки в 61 общини за повече от 1 300 000 жители.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини