Над 20 души от Пазарджик се натровиха с храна

Над 20 души - учители и гости на тържеството по повод годишнината от основаването на Начално училище "Отец Паисий" в Пазарджик, са получили хранително натравяне, съобщи за радио "Фокус" - Пазарджик директорът на училището Динка Танчева.

След празничния коктейл в пазарджишки ресторант, през нощта учителите и част от гостите са почувствали болки в корема и стомашната област с изпотяване, придружено с разстройство. През деня всички са се свързали помежду си и са се питали кой е добре и кой не.

Учителите, които са дошли на работа, са се почувствали зле. Налагаше се учителите да излизат от час, тъй като се чувстват зле и да бъдат заменяни от други колеги. Наложи се е да бъдат изпратени при личните си лекари за съдействие и лечение. Личните лекари са определили проблемите им като стомашно-чревно разстройство, каза също Танчева.

Общо на тържеството са били около 50 души, само вчера над 20 души са потърсили лекарска помощ. Подаден е сигнал до РИОКОЗ-Пазарджик, от където са обещали да извършат проверка по случая.

"Ние нямаме предположения дали е било от пилешкото месо, което консумирахме, или е от друга бактериална инфекция от кухнята. Бяхме многопритеснени, защото работим с деца и ако има такава инфекция това не е безопасно за тях", допълни Танчева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини