Ученици се клаха и млатиха с боксове. Преглед на националния печат

„24 часа": Психар застреля дете и рани майката, после се уби

56-годишният Тоньо Ж.. застреля момиченце на 1 г. и 8 месеца и рани майка му вчера вечерта в Ямбол. Преди това превъртелият мъж простреля вуйчо си в крака в село Козарево.След кървавата разправа Тоньо се блъсна с кола в стълб и по-късно почина от раните си в болница.



„Труд": Луднал гърми наред, убива детенце

56-годишен мъж полудя след спор за земя и откри огън по вуйчо си и минувачи. Майка и дете попаднаха под куршумите в квартал "Хале" в Ямбол. Момиченцето - на година и половина, издъхна на място.

Кървавата драма се разиграла отначало в село Козарево. Там Теньо Жечев ранил вуйчо си с пищов, метнал се на "Лада", стигнал в Ямбол и там стрелял от движение, без да подбира мишени. В бягството си се блъснал в стълб, изпаднал в кома и после издъхнал.



„Труд": Кюфтаци и вибрации в парламента

"Отишъл съм аз, стои цялото правителство, чакаме въпроси, а тях ги няма - ядат кюфтаци! Това се казва нахално поведение." Така премиерът Бойко Борисов обрисува вчера поведението на БСП и ДПС във вторник, когато в парламента се гледаше на първо четене бюджетът за 2010 г.

В парламента пък цял час управляващи и опозиция се караха кой е бил виновен за провалените дебати. Волен Сидеров дори нападна Сергей Станишев, че носел в залата "садо-мазо" атрибути.



„Стандарт": Строители си правят банка

Сто строителни фирми ще създадат своя банка, за да се справят с кризата. Това обяви един от инициаторите от Камарата на строителите Калин Балкански. Новата финансова институция ще раздава евтини кредити и ще подпомага родния бизнес. Акционерното дружество трябва да заработи догодина и ще се управлява от виден български банкер, който вече е набелязан, обясни Балкански. Пари ще се набавят от членовете на камарата, които са близо 5000 фирми. Това е начин браншът ни и останалите сектори, които движат икономиката, да оцелеят в кризата. Логично е банките да свалят лихвите в такъв момент, а не да ни притискат, обясни идеята Балкански. Сред инициаторите от камарата са и Атанас Кирилов, Валентин Вълев, Александър Киримов и Николай Галчев.



„Стандарт": ДПС и БСП в тефтера на Красьо

Четирима депутати и бивш зам.-министър разговаряли с Черничкия. Омръзна ми да обяснявам, че не съм негър, обяви Кирил Добрев. Номерът ми е в интернет, твърди Ердоан Ахмедов.

Лютви Местан, Касим Дал и Димитър Ивановски мълчат.



„Монитор": Такса "Паркинг" вече и пред дома

Софиянци вероятно ще трябва да плащат за паркиране дори и пред домовете си. Площадките за автомобили в кварталите ще бъдат обособени като "бяла зона" и ще се ползват от шофьорите само срещу определена такса. Идеята е на транспортната комисия към Столичния общински съвет и може да бъде включена в цялостна концепция за паркирането в града, която трябва да бъде разработена до два месеца.

"Предполагаме, че цената ще е много ниска, но хората трябва да се научат да плащат, щом ползват общинска собственост, каквато са паркингите пред блоковете", обясниха от комисията, запитани от "Монитор" за размера на таксата.



„Монитор": Ученици се клаха и млатиха с боксове

16-годишният Людмил от професионалната гимназия по туризъм в Самоков намушкал в корема с година по-малкия от него циганин Цветелин Атанасов. Като по команда около 200 роми от квартал "Седем" незабавно окупираха входа на училището и близо 4 часа държаха учениците блокирани в сградата.Кървавият екшън се разиграл след втория час - между 9,15 и 9,30 часа. Цветелин и още трима негови съученици от Основно училище "Неофит Рилски" се отправили към близката баничарница, за да закусят.



„Монитор": Размразиха 180 млн. лева по ФАР

Европейската комисия ни отпуска 180 милиона лева по замразената програма ФАР. Новината беше съобщена от премиера Бойко Борисов, който цитира получено вчера писмо от еврокомисаря  по разширяването Оли Рен.

Първоначално в България ще влязат 64 млн. евро свежи пари за изпълнение на проекти по ФАР към финансовото и регионалното министерство. Като цяло ще деблокират общо 91 млн. евро замразени преди две години, обясни Силвия Инджова от финансовото министерство.



„Дневник": Спасени са 127 млн. евро по ФАР, три пъти повече са загубени

Вдигнат е запорът и на последната част от средствата по предприсъединителната програма ФАР, замразени миналата година от Еврокомисията, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков след заседанието на правителството. Той уточни, че България е поискала възстановяването на 91 млн. евро от блокираните 130 млн., които новото правителство е заварило. Брюксел ще ни отпусне веднага 64 млн. евро, а за останалите 27 млн. ще разчитаме да ни бъдат платени през следващата година. Еврокомисията е размразила и 63 млн. евро по т.нар. туининг проекти (основно за изплащане на хонорари на евроексперти, оказващи помощ в различни области). С тях сигурните средства по ФАР, които са спасени, стават 127 млн. евро.



„Сега": Сделките с имоти се точат 4 пъти по-дълго заради кризата

Докато през 2007 г. един апартамент в България се е продавал средно за 45 дни, в средата на 2009 г., за да стане сделката, вече трябват до 6 месеца. Това се посочва в анализ за имотния пазар на страните от ЕС на международната верига агенции ERA.

Причините са главно две - едната е, че все още много купувачи очакват цените на жилищата да се смъкнат още, а другата е в неотстъпчивостта на продавачите. Криза на имотния пазар има и в другите страни от ЕС, но само в Кипър до сделка се стига за повече време - до 280 дни. С нас може да се сравнява единствено Румъния, където продавачът успява да продаде жилище между 90 и 180 дни. В Чехия това става максимум за 90 дни, а във Франция - за най-много 87 дни. В други западноевропейски държави като Германия сделки също не се сключват бързо - трябват около 159 дни, но германският имотен пазар до голяма степен се е разминал изобщо с кризата и там не е имало такива главоломни скокове в цените и спад след това, както в много други страни членки, се казва в анализа.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини