За 2023 г. отец Никола си пожелава повече доброволци в кампанията за изграждането на храма „Св.Иван Рилски“

Изображение 1 от 2

    Повече доброволци, които в организирането на кампанията за набиране на средства по завършването на църквата „Св.Иван Рилски“ в Хасково, си пожелава отец Никола за новата година. Той е председател на църковното настоятелство на новоизграждащия се храм в кв. „Орфей“.

    Кампанията набра нова сила през последния месец и доста хора откликнаха на призивите за набиране на средства. До 29-ти декември по сметката има събрани 123 265.37 лева. Още 1300 лв. има от дарения на ръка, информира отец Никола.

    За завършване на грубия строеж са необходими около 1 млн.лева. От Църковното настоятелство имат готовност да започнат веднага с градежа до покриването на църквата с наличните до момента средства. Изчаква се становището на конструкторите, посочи отец Никола. За завършването изцяло на храма, който вече повече от 20 години е във фаза строеж, са необходими доброволци. Има хора, които могат да участват със средства, но има и такива, които могат да помогнат с организаторските си качества, призовава отец Никола. Има доста обекти в града, откъдето са заявили готовност да поставят дарителски кутии за храма и да се стимулира събирането на необходимите средства до крайното завършване на църквата. Затова обаче са нужни хора, които да помогнат за изготвянето на тези кутии, да ги разнесат по обектите, да събират средствата и да помагат за отчетността на събраното регулярно. Необходими са и хора, които могат да помогнат за администрирането на интернет страницата и тази във Фейсбук на кампанията.  Отец Никола има и идея през следващата година да потърси помощ за събиране на средствата и от хасковлии, които са по света, както и от популярни хора в различни сфери, но за това ще му е необходима и помощ на преводачи.

    „Пожелавам си да се обединим през следващата година за тази кауза и да покажем, че днес доброволчеството е сила. Вярвам, че може да се случи това и ако сме повече съмишленици да доведем делото до изграждането на новата и най-голяма църква в региона докрай“, казва отец Никола.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Sg
      sg
      4 0
      11:03, 3 яну 2023
      Там баце и 10 милиона няма да ви стигнат, да съберете, то се вижда че грубия строеж е почти готов.
      Какво ще правите с тия милион ? Може ли отеца да направи количествена сметка ?
      Силно се съмнявам, ама да искаш 1 милион е по- лесно ..
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини