Стефан Янев: Ако имаме покана за диалог от другите партии, ще участваме

Приключи срещата на президента Румен Радев с ПГ на „Български възход“. След разговорите лидерът на "Български възход" Стефан Янев коментира, че формацията е готова за диалог с всички партии за съставяне на правителство.

Според него има потенциал за политически диалог, който да доведе до формиране на кабинет. По думите му въпросите от дневния ред на обществото се решават чрез смислен диалог, взаимодействие между партиите и излъчване на коалиционно мнозинство.

"Имаме една единствена червена линия - българският национален интерес. В условията на война на километри от нас и на противопоставяне и разделяне на геополитическите пластове, ако ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия и не се заемем с важното за българските граждани, значи не оценяваме добре ситуацията. Историята показва, че когато се появи думата войта, дребонотемията се заравят и трябва диалог. Винаги има време да осигурим още зрелища, сега на дневен ред е хляба", заяви Янев.

С тази среща президентът Румен Радев завърши консултациите с парламентарните сили в 48-ия парламент преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини