„Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ обсъждат с неправителствени организации изборните правила

Представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) организират среща днес в парламента с представители на над 30 неправителствени организации, съобщиха от пресцентъра на ПП. Разговорите ще започнат в 16:00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание, а целта е да се събере експертиза и да се съгласува позиция във връзка с демократичните стандарти за провеждане на честни избори.

За 18:30 часа днес пред Народното събрание е насрочен протест срещу последните промени в Изборния кодекс.

БТА припомня, че още вчера депутатите на ПП и ДБ напуснаха пленарна зала в знак на протест срещу промените в изборния закон, приети на заседание на правната комисия. Те настояха да бъде изтеглен целият проект за промени в Изборния кодекс и да се премине през всички процедури отначало. Двете парламентарни групи са против връщането на хартиената бюлетина, протестират и срещу отказа да има избирателен район „Чужбина“.

Тази сутрин на два пъти парламентът не успя да започне работа поради липса на кворум, депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не влязоха в зала, а представителите на ГЕРБ бяха в централата на партията на среща с лидера си Бойко Борисов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини