Викат турския посланик в МВнР заради трагедията край Елхово

Турският посланик Айлин Секиз Кьок е извикана на среща в Министерството на външните работи заради убития граничен полицай край Елхово. С нея малко след 12.00 ч. ще разговаря зам.-министърът на външните работи Константин Коджабашев. Това съобщи външният министър Николай Милков след среща с външния министър на Северна Македония Буяр Османи.

"Ще потърсим съдействието на турската страна по случая, ще изразим безпокойство от това, което се случва от двете страни на границата, и ако трябва ще предложим съдействие за общи действия по изясняване на случилото се", каза министър Милков.

„Ще изразим безпокойство от това, което се случва от двете страни на границата. Ако трябва, ще предложим съдействие за общи действия по изясняване на случилото се“, каза още Милков. 

Министърът увери, че институциите полагат всички усилия за изясняване на случилото се. Милков изрази съболезнования на семейството и близките на загиналия служител на МВР.

За случая с убит полицай до границата с Турция съобщи късно снощи МВР. Инцидентът е станал около 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

В резултат на произведените изстрели служителят на Гранична полиция е починал на място, а служителят от Министерството на отбраната е успял да се оттегли от мястото, като не е пострадал. Към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично-полицейски наряди.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, направена е среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини