Над 100 огнеборци се включиха в надпреварата за Купата на Българската федерация по пожароприложен спорт в Кърджали

    Над 100 огнеборци и спасители се включиха днес в надпреварата за Купата на Българската федерация по пожароприложен спорт в Кърджали. В Столицата на източните Родопи се провежда Деветнадесетото издание на състезанието

    Днес от 13,15 часа на Арена Арда в Кърджали зам.директорът на ГДПБЗН старши комисар Красимир Шотаров  откри надпреварата . Той подчерта благородния характер на професията на пожарникарите. Тяхната трудна мисия през последната година, изобилстваща от акции при  пожари и наводнения. Гордеем се,че имаме служители готови във всеки момент да се притекат на помощ,подчерта ст.комисар Шотаров.

     Той посочи,че надпреварата за Купата е възможна благодарение на подкрепата на главната дирекция на Пожарната и Министерството на вътрешните работи.През последните години има отбори, които са израснали много в своя професионализъм. Един от тях е този на Кърджали.Затова организаторите са избрали за домакин нашия град.Ст.комисар Шотаров бе категоричен,че състезанията спомагат огнеборците да постигат добри резултати в своята работа.

      Гости на откриването на състезанието бяха зам.областният управител Бисер Николов и зам.-директорът на ОД на МВР комисар Стефан Караиванов.

      Състезатели и гости бяха приветствани с изпълнение на гайдари от Дома на културата.Те изслушаха химна на Република България, прозвучал при вдигането на националното знаме.

      Комендант на мероприятието бе Христо Христов от Кърджали.

     В надпреварата  участват отборите, класирани от първо до десето място на 50-ия юбилеен Републикански преглед по ППС-Пловдив 2022.Сред тях освен кърджалийци,са представителни отбори на София-град,Пловдив,Стара Загора и др.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини