Глутница кучета нахапа зверски ветеран от запаса в Кърджали, той се заканва да съди общината

Глутница кучета нахапа зверски ветеран от запаса в Кърджали. Той се заканва да съди общината. Инцидентът се разиграва в градинката зад хипермаркета Кауфланд. 84-годишният ветеран отмарял под сенките, когато бил нападнат от 6 кучета. Водела ги майка на малки кутрета. Благодарение на бастуна си възрастният мъж успял да разгони глутницата. Той потърсил лекарска помощ в Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”. Там раните му били обработени, бил превързан и е бил инжектиран с противобясна ваксина.

Според о.з.полковник Петър Щерев от местната организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, възрастният ветеран смятал да съди община Кърджали за нанесените му стрес и рани.

  Управителят на общинското предприятие „Озеленяване ,благоустройство и чистота” Раид Идрис сподели за Кърджали бг вести, че градинката зад „Кауфланд” е проблемно място. Там най-често се изоставят цели котила кучета, заедно с майките. Майките са много агресивни.Имаме проблем с кърджалийци, които недобросъвестно изоставят животните на това място, призна Раид Идриз. Той се разпореди веднага кучетата да бъдат заловени и прибрани във временния приют за кастрация и маркиране.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини