В областната управа "лобираха" смолянски курсисти да се обучават за парамедици в Пловдив

Заместник областният управител на Смолян Явор Руженов участва в работна среща с представители на  Медицински университет-Пловдив във връзка с предстоящото стартиране на обучение по професионално направление „Парамедик“ в Център по професионално обучение към МУ-Пловдив.

В разговорите, които се проведоха в ОУ “Юрий Гагарин“  се включиха  проф. д-р Благой Маринов -зам.-ректор НИД към МУ-Пловдив, инж. Васил Динков-помощник ректор, доц. д-р Весела Стефанова-директор Център за професионално обучение, д-р Кирил Атлиев-гл.ас. „Урология и обща медицина“, адв. Димитър Кръстев-ръководител отдел „Правно обслужване“ , д-р Тарънски от ЦСМП-Смолян, адв. Ивайло Турналиев, директорът на ОУ „Юрий Гагарин“-Смолян, Румяна Караманолова-гл.експерт в Областна администрация-Смолян.

Дискутирани бяха възможностите за включване на курсисти от Смолянска област в обучение в направлението „Парамедик“ и бъдещата им реализация в спешните медицински центрове на територията на областта. Участиниците в срещата набелязаха следващите стъпки към реализирането на обучението, като част от практиката да се проведе във филиалите на ЦСМП-Смолян. Представителите на Медицински университет-Пловдив посетиха и ЦСМП в областния град, който е ремонтиран и оборудван по европейски проект.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини