Плевня за 3 млн. долара и голяма пивоварна - рибарската колиба на Владимир Путин

Как изглежда една от вилите на руския президент Владимир Путин, намираща се в област Карелия, разказва The Guardian.

Изданието пише, че само мраморният под възлиза на над 100 хил. долара, а всяко едно биде в баните на къщата струва 11 хил. щатски долара. 

Разследващи журналисти разказват, че според тях в имението има плевня, която се оценява на близо 3 млн. долара, както и пивоварна, изградена за близо 400 хил. долара, която произвежда около 50 литра бира всеки ден.

Преди шест години руският телевизионен канал "Дожд" съобщи, че сграда, скромно описана от архитектите като "Рибарската хижа", дълбоко в горите на северната руска област Карелия, е масово популярна от местните жители като "вилата (дача) на Путин" или ваканционен дом. Докато анализът на правителството на Обединеното кралство показва, че руският президент официално е регистрирал само няколко актива на свое име, включително малък апартамент в Санкт Петербург, две коли от съветската епоха от 50-те години на миналия век, ремарке и малък гараж, плюс президентска заплата от около 110 000 паунда годишно, каналът съобщи, че това е мястото, където Владимир Путин е избрал, за да се измъкне за почивка от стреса в Кремъл.

Всъщност има две къщи. Едната с покрив, покрит с трева и площадка за хеликоптери. Но иначе комплексът изглежда сравнително скромен...

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хр
    Христова
    5 -7
    18:59, 27 юни 2022
    Защо да няма ? Президентска република са и ще има всичко за президента Турция също е президентска и Ердоган тъне в разкош и имоти.
    Сега разбрахте ли, защо Румен Радев искаше да променя конституцията и да ни прави президентска република, а той да е върховния вожд с неограничена власт в държавата !!
    • Ян
      Янков
      5 0
      13:59, 28 юни 2022
      Христова, а ние премиерска република ли сме?
      Защото лицето Бойко Методиев Борисов е милиардер,както всички знаем!
      А неговите пари , от заплата ли са?
Последни новини